Susu Rendah Lemak & Cara Melangsingkan Badan

Minum susu sebagai cara melangsingkan badan

Cara melangsingkan badan dengan meminum susu? Tahukah kita, bahawa kita mampu menurunkan berat badan  sebanyak 2.5 kilogram setahun, jika kita mengamalkan pengambilan dan minum susu rendah lemak yang segar sebanyak 227 ml setiap hari sebagai cara melangsingkan badan kita?

Sudah tentu cara melangsingkan badan ini amat mudah untuk kita amalkan. Minum susu rendah lemak, kita mampu kurangkan 2.5 kilogram daripada berat badan!

Jika hanya dengan minum susu rendah lemak dapat membantu kita kurangkan sebanyak 2.5 kilogram setahun, bayangkan jika kita lakukan dengan lebih lagi iaitu dengan amalan diet yang seimbang dan juga senaman. ;-)

Berapa banyak berat badan yang berlebihan dapat dan mampu kita buangkan? ;-)

cara melangsingkan badan

Minum Susu Sebagai Cara Melangsingkan Badan?

Cara melangsingkan badan dengan amalan minum susu rendah lemak & kurangkan 2.5 kg…

Cara melangsingkan badan dengan pengambilan susu lembu memang punyai banyak kelebihan dan amat sihat untuk tubuh badan kita kerana kandungan protein dan kalsium yang terdapat didalamnya.

Malah susu lembu juga kaya dan menjadi penyumbang kepada beberapa jenis vitamin yang amat baik untuk tubuh badan manusia. Secawan atau 250 ml susu, mengandungi hanya 2 peratus susu lemak serta 285 mg kalsium.

Ini adalah 22-29 peratus daripada kuantiti yang disarankan setiap hari pengambilan kalsium untuk golongan dewasa, 8 gm protein dan juga zat nutrisi yang lain.

Zat-zat yang terkandung di dalam susu lembu pula ialah:

  • Vitamin D & K = mustahak untuk pembentukan tulang
  • Iodin = zat mineral yang penting untuk fungsi-fungsi tiroid
  • Vitamin B12 & Riboflavin = mustahak untuk kesihatan bagi kardiovaskular dan juga pengeluaran tenaga dalam tubuh badan
  • Biotin & Asid Pantothenik = vitamin B yang penting untuk penghasilan dan pengeluaran tenaga
  • Vitamin A = ia penting untuk sistem kawalan imunisasi
  • Potassium & Magnesium = untuk kesihatan kardiovaskular
  • Selenium = sedikit bahan mineral bagi anti-kanser
  • Thiamin = vitamin B yang mustahak untuk fungsi kognitif, terutama sekali daya untuk menguatkan ingatan
cara melangsingkan badan

Terdapat kemungkinan di antara meminum susu rendah lemak dan risiko hypertensi arteri, penyakit jantung koronari dan juga obesiti, menurut satu kajian yang telah dijalankan.

Mereka yang mempunyai masalah berat badan berlebihan dan cara melangsingkan badan dengan pengambilan susu rendah lemak, memungkinkan untuk mereka mendapat kebaikan daripada risiko yang kurang kebal terhadap insulin dan juga penyakit diabetes atau kencing manis tahap 2.

Cara melangsingkan badan dengan minum susu rendah lemak adalah amat disyorkan untuk kita amalkan. Pengambilan susu rendah lemak bukan hanya untuk cara melangsingkan badan tapi juga untuk pengambilan kalsium harian kita.

Terutama sekali jika kita wanita, kita harus pastikan tubuh badan kita dapat kalsium yang secukupnya setiap hari agar tulang kita akan sentiasa sihat dan kuat hingga akhir hayat kita.

Ini kerana wanita akan cenderung menghidap penyakit osteroporosis atau kerapuhan tulang dalam tubuh badan, jika kita tak mengambil kalsium yang diperlukan secukupnya setiap hari.

cara melangsingkan badan

Jadi sebagai cara melangsingkan badan dan juga kesihatan tubuh badan kita, pastikan kita mengambil keperluan kalsium seperti yang disarankan tiap-tiap hari.

cara melangsingkan badan


You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

*
= 4 + 4

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes